Vi är otroligt stolta och glada över att Statens Fastighetsverk har tilldelat oss det prestigefulla uppdraget att uppföra en solcellsanläggning på Stockholm slott!

Uppdraget innebär att det kungliga slottet mer än fördubblar sin befintliga solcellsyta med ytterligare 300 kW och 743 st solcellsmoduler om ca 1 500 kvadratmeter. Affären inleds under december med de första leveranserna för att slutlevereras under sommaren 2023.

 

solarfuture stockholm slott Kung Carl XIV Gustaf var med uppe på taket av Stockholm slott när solcellerna började installeras 2018. Bild tagen från artikel från DI. Foto:Jessica Gow/TT. 

 

HENRIK JARL, VD OURLIVING KOMMENTERAR:

-”Det här är den största affären i bolagets historia och det visar att vi i gruppen tar stora steg i våra tillväxtambitioner. Att driva hållbarhetsfrågor och att få göra det tillsammans med Statens Fastighetsverk via det Kungliga Slottet och H.M. Konungens officiella residens känns extra viktigt.”

 

MIKAEL KARLSSON, VD SOLARFUTURE I SVERIGE AB KOMMENTERAR:

-”Detta är ett fantastiskt spännande uppdrag för oss på Solarfuture i Sverige AB där vi får vara delaktiga i att tillsammans med våra kunder bidra till en hållbar framtid. Miljö- och energifrågorna är oerhört viktiga för framtiden och dessutom är en smart och ökad användning av förnyelsebar energi avgörande för vår samhällsutveckling.”

 

Vi tackar Statens Fastighetsverk och Det Kungliga Slottet för förtroendet!

OurLiving tillträder preliminärt Solarfuture i Sverige AB den 30 december. Läs pressmeddelandet här.

Gå tillbaka alla våra nyheter