Nu växer vi tillsammans med OurLiving & Compare-IT!

I onsdags släpptes nyheten att vi på Solarfuture i Sverige AB förvärvas av Compare-IT. Detta innebär att vi genom förvärvet blir ett helägt dotterbolag till Compare-IT.

Vi på SolarFuture i Sverige AB kommer att fortsätta vår tillväxtresa inom Compare-IT-koncernen som i sin tur kommer att addera kompetens för att utveckla och bygga mjukvara samt digitalisera upplevelsen av solenergi till våra kunder. I och med förvärvet kommer vi tillsammans kunna erbjuda alternativ energiproduktion till lägre kostnad och som en enhetlig lösning för bostäder och fastigheters visualisering av energiförbrukning.

 

Om Compare-IT

Compare-IT är ett börsnoterat Malmöbaserat mjukvarubolag som tillhandahåller nyckelfärdiga SaaS tjänster för digitalisering av byggande, förvaltning och boende. Bolaget grundades redan 2005 och har således lång erfarenhet inom digitalisering av bostäder och fastigheter. Under 2022 har Compare-IT gått ut med att byta namn till OurLiving vilket väntas inträffa någon gång under hösten.

Läs mer om Compare-IT på deras hemsida

 

Om OurLiving

OurLiving förvärvades under hösten 2021 av Compare-IT. Sedan 2016 har OurLiving utvecklat en mjukvaruplattform för digitalisering inom bygg- och fastighetsbranschen för bostadsutvecklare, fastighetsförvaltare, bostadsrättsföreningar och privatpersoner med funktioner som stödjer hela kundresan. Grunden i bolagets SaaS-erbjudande är en digital boendeplattform och app som används av bostadsutvecklare, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Plattformen och appen täcker en mängd olika tillämpningar som t.ex kommunikationsmodul, inredningsval, digitala bopärmar, ärendehantering och bokningsverktyg.

Läs mer om OurLiving på deras hemsida

 

Henrik Jarl, VD Compare-IT / OurLiving om förvärvet:

”Vår strategi, som ett Proptech-bolag, är att effektivisera bygg- och fastighetsbranschen genom digitalisering. Genom förvärvet av Solarfuture i Sverige AB tar vi nu ett kraftfullt steg in i energi-sektorn och där finns det ett stort behov av digitalisering. Grön energi är i sin linda och förvärvet av Solarfuture ger oss en konkurrensfördel och position att bygga vidare från. Dessutom breddar vi vår kundbas, kompetens och organisation där Solarfuture-teamet kommer att passa väldigt väl in i Compare-IT familjen”, kommenterar Henrik Jarl, VD.

 

Nu ser vi fram emot nästa fas i vår tillväxtresa tillsammans!

Läs hela pressmeddelandet på cision HÄR

Första sidan

Klicka HÄR för att gå tillbaka till våra nyheter