Under augusti månad så startade vi upp förberedelserna för etapp 2, ytterligare en markanläggning på total effekt av 100 kWp som ska installeras och sättas i drift under hösten 2020.

Den 27 oktober så är vi på plats och ska börja påla ner för den nya anläggningen och vi beräknar att vara klara med installationen till mitten av november 2020.

Hemsö ligger vid kusten ca 5 mil norr om Sundsvall och förutom den kuperade och klippiga terrängen så råder de tuffa väderförhållande. Detta sätter stort fokus på både typen av solceller men kanske främst montagesystemet där vi valde att jobba med ett montagesystem som passar för den tuffa miljön.

Hemsö Fästning är en försvarsanläggning vid Ångermanälvens mynning och det är et topphemligt underjordiskt fort. Man sprängde och borrade sin ner 40 meter och anlade långa gångar vågrätt i berget och den är byggd för att husera mer än 300 militärer. Idag erbjuder dom guidade turer och man kan njuta av den fantastiska utsikten över Bottenhavet ifrån restaurangen direkt i anslutning till fästningen.

Har ni inte redan varit där så kan vi varmt rekommendera en tur dit.

För mer information om Hemsö Fästning besök deras hemsida.

(Bilden visar vår första anläggning som är igång)